Office 365

Office 365

Binnen Zuyd is Office 365 beschikbaar. Office 365 is een dienst van Microsoft Office, waarbij Office-functionaliteiten zoals Outlook, Word en Excel en de opslag van bestanden in de cloud (Onedrive for Business) beschikbaar zijn. Dat betekent dat je overal via internet toegang hebt tot deze functionaliteiten en bestanden. Je kunt met Office 365 dus tijd- en plaatsonafhankelijk werken, ook op je eigen laptop, pc of tablet.

Dit betekent een mailbox van 50 GB en een persoonlijke opslagcapaciteit van 1 TB binnen Onedrive for Business. De bestanden kan je met je browser benaderen via https://zuydhogeschool-my.sharepoint.com. Op de door Zuyd beheerde werkstations met Windows 10 is het mogelijk OneDrive instellen, zodat Officebestanden via de verkenner beschikbaar zijn. Zie onderstaande video (via zuyd.mediasite.com):

Om bestanden direct op te slaan naar en te openen vanuit OneDrive for Business naar Word, Excel en Powerpoint zijn een aantal handelingen nodig. In de handleiding ‘OneDrive voor Business toevoegen in mijn lokale office pakket’ worden deze stappen uitgelegd (via Zuydnet).

Op Zuydnet zijn de handleidingen voor het instellen van Zuyd e-mail te vinden.

Problemen met Office 365?, neem dan contact op met de ICT Servicedesk van jouw locatie.

Tips, trucs en meer

Zie ook de afzonderlijke pagina’s over het werken met Office-apps

Het Office 365 trainingscentrum van Microsoft kan je raadplegen om je meer wegwijs te maken in de Office-functionaliteiten.

Meet the Zuyd Expert

Zie de websites van collega’s Jannie Sangers en Eugene Post met handleidingen en informatie over Office 365 en Windows 10.

Of download de QuickStart_ICTProfessionaliseringMedewerkersZuyd

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.