Office 365

Office 365

Binnen Zuyd is Office 365 beschikbaar. Office 365 is een dienst van Microsoft Office, waarbij Office-functionaliteiten zoals Outlook, Word en Excel en de opslag van bestanden in de cloud (Onedrive for Business) beschikbaar zijn. Dat betekent dat je overal via internet toegang hebt tot deze functionaliteiten en bestanden. Je kunt met Office 365 dus tijd- en plaatsonafhankelijk werken, ook op je eigen laptop, pc of tablet. Je hebt een mailbox van 50 GB en een persoonlijke opslagcapaciteit van 1 TB binnen Onedrive for Business.

Zie ook de #slimwerken tips over Office 365

 

Inloggen office 365

Inloggen op OneDrive, Outlook of Teams doe je door bij gebruikersnaam je Zuyd e-mailadres in te vullen en bij wachtwoord je Zuyd wachtwoord. Al deze applicaties van Office 365 zijn te benaderen via: https://portal.office.com of https://zuydhogeschool-my.sharepoint.com of https://mail.zuyd.nl.

Op de door Zuyd beheerde werkstations met Windows 10 is het mogelijk OneDrive instellen, zodat Officebestanden via de verkenner beschikbaar zijn. Zie onderstaande video (via zuyd.mediasite.com):

Om bestanden direct op te slaan naar en te openen vanuit OneDrive for Business naar Word, Excel en Powerpoint zijn een aantal handelingen nodig. In de handleiding ‘OneDrive voor Business toevoegen in mijn lokale office pakket’ worden deze stappen uitgelegd (via Zuydnet).

Op Zuydnet zijn de handleidingen voor het instellen van Zuyd e-mail te vinden.

Problemen met Office 365?, neem dan contact op met de ICT Servicedesk van jouw locatie.

Bestanden opslaan/delen

Saxion heeft hier en hier video’s en bijbehorende quick reference cards gedeeld over het opslaan en delen van bestanden.

Werken en lesgeven met Teams

Teams Meeting is een applicatie van Office 365 dat voor groepen gebruikt kan worden in een Teams omgeving. Ook via de Outlookagenda kunnen personen uitgenodigd worden voor een meeting/vergadering.

Zie de handleiding Werken en lesgeven met Teams hoe je deze applicatie kunt inzetten bij online lesgeven en vergaderen.

Nieuw sinds december 2020: Breakout Rooms

Tips, trucs en meer

Zie ook de afzonderlijke pagina’s over het werken met Office-apps

Het Office 365 trainingscentrum van Microsoft kan je raadplegen om je meer wegwijs te maken in de Office-functionaliteiten.

Heb je vragen?

@Zuyd-collega: Wil je meer informatie over ontwerpen en ontwikkelen van video voor blended onderwijs? We helpen je graag! Zie onze contactgegevens.

 

Update 13 oktober  2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.