Inspiratie- en hulpbronnen

Voor het ontwerpen van (blended) onderwijs (van module tot curriculum) staan bij Zuyd diverse inspiratie- en hulpbronnen ter beschikking.

Inspiratiebronnen

Briljant blenden
Ontwerpprincipes en praktische voorbeelden voor effectief blended hoger onderwijs.Een toelichting vind je in dit nieuwsbericht.

 

 

 

Handreiking blended onderwijs
Deze handreiking biedt een aantal praktische en concrete handvatten en bestaat uit 2 onderdelen: de studentreis en de leeractiviteiten cirkel. Een toelichting vind je op de pagina ‘Handreiking’

 

 

DC4E
Het voormalige  Lectoraat Technologie-Ondersteund Leren heeft procesmodel voor het (her)ontwerpen van blended onderwijs: Design Cycle for Education (DC4E) ontwikkeld, dat is op de website onderwijsontwikkeling.zuyd.nl te raadplegen of te downloaden.

 

 

 

Wijze Lessen
Actief leren met Moodle. Op basis van het boek Wijze Lessen : 12 bouwstenen voor effectieve didactiek.

 

 

Hulpbronnen

Wil je ondersteuning en/of begeleiding? Dan zijn bij Dienst O&O verschillende teams beschikbaar om je te helpen.

Neem contact op met de onderwijskundige adviseurs als je aan de slag wil gaan met het ontwerpen en ontwikkelen van blended onderwijs. Zij kunnen je helpen om de juiste partners aan tafel te krijgen en vanuit een multidisciplinaire aanpak aan de slag te gaan.

Neem contact op met de ICT&O adviseurs als je een vraag hebt over de tooling of technologie die gebruikt wordt bij (blended) onderwijs.

Wil je een video of een kennisclip opnemen of advies hierover? Neem dan contact op met video@zuyd.nl.

Of neem persoonlijk contact op met de onderwijskundig begeleiders die vanuit Onderwijskundige Ondersteuning bij jouw academie actief zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.