Yammer

17 augustus 2016

Yammer

Yammer is een sociaal mediaplatform voor bedrijven, te vergelijken met Facebook. Het maakt communiceren en samenwerken binnen een organisatie laagdrempelig. Op Yammer kun je een eigen profiel aanmaken, een discussie starten, documenten delen, polls uitzetten, groepen aanmaken. Yammer heeft een goede ingebouwde zoekmachine: je kunt zoeken naar bepaalde onderwerpen, leden of groepen. Yammer is toegankelijk via het web, maar ook te gebruiken op mobile devices. Je kunt hiervoor je browser gebruiken, maar handiger werken de Yammer apps. Zowel in de App Store (Apple) als de Play Store (Android) zijn deze apps te downloaden voor smartphone en tablet.

Yammer is onderdeel van Office 365. Het is een communicatiemiddel waarmee iedereen met een @zuyd e-mailadres toegang voor kan krijgen. Binnen Zuyd is Yammer beschikbaar via de link: https://www.yammer.com/zuyd.nl/. Inloggen kan met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van Zuyd.

Yammer in het onderwijs – didactische toepassingen

Ook studenten hebben met hun Zuyd e-mailadres toegang tot Yammer. Zij kunnen (al dan niet geïnitieerd door de docent) een Yammer-groep aanmaken waarin elkaar werk kunnen delen, bekijken en becommentariëren. Tevens biedt Yammer ook een plaats om van elkaar op de hoogte te blijven en tips uit te wisselen.

Vorm je samen met mensen uit het werkveld een learning community dan biedt Yammer de mogelijkheid om een externe groep aan te maken zodat ook samengewerkt kan worden over de grenzen van Zuyd.

Beide groepstypen kunnen openbaar of gesloten aangeboden worden. Het is altijd mogelijk om toegang van groepen aan te passen. Degene die een gesloten groep aanmaakt is automatisch beheerder van de groep. Hij of zij dient collega’s uit te nodigen cq toegang te accepteren/weigeren. De beheerder kan beheersrechten uitdelen of overdragen aan een mede groepslid.

Tips, trucs en meer

  • Via de optie edit profile- notifications kan je per groep en per activiteit aangeven of je via je Zuydmailadres een notificatie wilt ontvangen: nooit-dagelijks of wekelijks. Dit kan je alleen via de browser instellen. Via je instellingen van je smartphone/tablet kan je notifcaties Yammer aan- of uitzetten.
  • Met Praise kan je iemand een compliment geven.

Zie onderstaande Zuyd handleidingen:

  • Registreren van een Yammer account – klik hier om instructies te downloaden
  • Hoe Yammer te gebruiker via browser en mobile devices. Het aan- en uitzetten van mailnotificaties en tips om je profiel aan te passen – download Quick Start
  • Aanmaken en beheren van groepen – download hier  meer informatie over Yammer groepen

Meet the Zuyd Expert

Heb je vragen? Gebruik de reactieruimte onder dit blogitem. Iedereen kan natuurlijk op elke vraag reageren, maar je ontvangt zeker ook een reactie van de Zuyd Experts:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.