OneNote

17 augustus 2016

OneNote

OneNote is een digitaal notitieblok. Het is een onderdeel van Office 365. Alle notities kunnen op diverse apparaten gemaakt worden, deze worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd en zijn met iedereen te delen. Zo is het ook mogelijk foto’s op te slaan, audiofragmenten op te nemen, een takenlijst te maken, webpagina’s op te slaan, documenten te voorzien van aantekeningen.

 

OneNote in het onderwijs – didactische toepassingen

  • In OneNote kunnen lessen in digitale notitieblokken worden georganiseerd en gedeeld. Docenten kunnen studenten persoonlijke werkruimte toekennen maar ook samenwerkingsruimte aanbieden. Vanaf elk apparaat kunnen de notitieblokken online en offline worden bekeken. Zie ook de vele instructievideo’s voor docenten op de (Engelstalige) helppagina van Microsoft en de Supportpagina OneNote voor onderwijstoepassingen

 

 

Tips, trucs en meer

  • Evernote is een vergelijkbare tool.
  • Als het alleen gaat om het verzamelen en organiseren (‘content cureren’) van openbare internetbronnen zijn Pinterest en Scoop.it alternatieven.

 

Meet the Zuyd Expert

Heb je vragen? Gebruik de reactieruimte onder dit blogitem. Iedereen kan natuurlijk op elke vraag reageren, maar je ontvangt zeker ook een reactie van de Zuyd Experts:

  • Frans Roovers
  • Jannie Sangers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.