Mediasite | Mosaic

26 mei 2017

Video@Zuyd is de service die het mogelijk maakt om video te produceren en te distribueren. Het biedt ondersteuning bij het maken van de volgende productievormen:

  • Weblecture/kennisclip/screencasts/podcasts
  • Scripted kennisclip
  • Videoconferencing en virtual classroom
  • Video’s uploaden

Meer over de didactische toepassingen en het maken van weblectures en kennisclips is te vinden op de items: Weblectures en kennisclips respectievelijk Maken van weblectures en kennisclips.
Zie ook de berichten over Screencasts en Podcasts.

Mediasite

 

Mediasite is een standaard Zuydapplicatie en wordt ondersteund.

 

Alle opgenomen weblectures zijn te bekijken via Mediasite, de ‘video-portal’ van Zuyd. Deze video-portal heeft een openbare en gesloten videocatalogus.

  • Open: video is beschikbaar voor iedereen met en zonder een Zuyd-account.
  • Closed: video is beschikbaar voor alle personen met een Zuyd-account.

De regel is om je video ‘open’ te publiceren, tenzij er dringende redenen zijn om dit niet te doen, zoals privacy, vertrouwelijkheid of het gebruik van niet-rechtenvrije materialen die exclusief afgekocht zijn door Zuyd. De video’s worden dan in de ‘closed’ folders van de faculteiten geplaatst.

Uitleg over deze portal vind je in drie tutorials:

  1. Tutorial over de videoportal algemeen;
  2. Tutorial over de videoplayer;

Zie ook het item ‘video en auteursrechten‘.

Mediasite video delen in Moodle

Wil je een zelf opgenomen les/kennisclip/webinar publiceren op Mediasite en delen in Moodle dan dien je de video via SURF filesender te sturen naar video@zuyd.nl. Je ontvangt dan van hen een link die je kunt delen in je Moodle cursus. Zie dit stappenplan.

My Mediasite | Mediasite Mosaic

My Mediasite is het persoonlijke dashboard van Mediasite, het videoplatform van Zuyd. In deze omgeving is het mogelijk om video’s te bewerken met een eenvoudige video-editor, te voorzien van interactieve features zoals quizzen en eigen materiaal te uploaden. Bovendien kan via de ingebouwde desktop-recorder, Mediasite Mosaic, vanaf je eigen PC een opname worden gemaakt die vervolgens met je studenten gedeeld kan worden

Klik hier voor meer trainingsvideo’s van Video@Zuyd.

 

@Zuyd-collega: Wil je meer informatie over ontwerpen en ontwikkelen van video voor blended onderwijs? We helpen je graag! Zie onze contactgegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.