Zevensprong online #corona update 17

29 juni 2020

Het probleemgestuurd onderwijs (PGO) draait om het doorlopen van 7 stappen met een onderwijswerkgroep (OWG). Deze zevensprong is een vaste procedure waarmee studenten in groepen van 10 tot 15 studenten een (probleem)taak kunnen aanpakken. De zevensprong bestaat uit de volgende stappen: (1) Taak bespreken en verhelderen, (2) Probleem definiëren, (3) Brainstormen, (4) Analyseren, (5) Leerdoelen formuleren. (6) Zelfstudie, (7) Nabespreking.

De eerste 5 stappen gebeurt in het reguliere onderwijs tijdens een bijeenkomst van 1 uur. Stap 6 verkent de student in een aantal dagen. Stap 7 is weer een bijeenkomst van een uur. Nu het onderwijs grotendeels online is, vinden deze stappen ook online plaats. Het gebruik van leertechnologie geeft ook andere mogelijkheden. Bij alle stappen wordt verwezen naar Moodle cursussen [inloggen met Zuyd-account].

ZevensprongOnline

Download versie om gebruik te maken van de hyperlinks in het document.

Ondersteuning nodig?

  • Vraag professionals die je kunnen helpen drempels bij het ontwerpen van digitale leerarrangementen weg te nemen. Momenteel vind je via internet heel veel hulpbronnen. Ook binnen Zuyd staan collega’s klaar om te helpen. Vraag je collega om hulp, of de DLO-coach van je opleiding. Je kunt ook mailen naar onderwijsvraag@zuyd.nl | video@zuyd.nl

En onthoud: Goed online (blended) onderwijs ontwerpen kost tijd en ervaring. Wanneer we handelen in een noodsituatie moeten we elkaar niet te hoge verwachtingen opleggen; wees ook meelevend naar jezelf toe!

Zie ook de overzichtspagina met alle corona updates

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.