Workshop Effectief inzetten van een kennisclip

25 november 2019

 

Om een kennisclip effectief te kunnen inzetten in jouw onderwijs, is het nodig dat je vooraf goed nadenkt over een aantal zaken. Wanneer is het zinvol om een kennisclip te gebruiken voor jouw onderwijs en welk onderdeel uit jouw eigen praktijk kun jij vertalen naar een kennisclip? Wat is actief leren? Welke randvoorwaarden moet je scheppen: welke opdrachten geef je vooraf aan jouw studenten en wat doe je tijdens de les? Hoe plaats je een kennisclip en activerende werkvormen als samenhangend geheel in Moodle?

Samen met Pieter Dekkers, Instructional Media Designer van Video@Zuyd hebben de adviseurs Technologie-Ondersteund Leren de workshop ‘Effectief inzetten van een kennisclip’ vorm gegeven. Naast de twee f2f bijeenkomsten is een Moodle cursus samengesteld. Deze inhoud is gebaseerd op informatie van onze website digitaledidactiek.zuyd.nl. Onlangs is de eerste workshopronde succesvol afgerond. De deelnemers waren erg enthousiast waarbij het uitwisselen van ervaringen als heel waardevol werd genoemd.

De cursus is alleen toegankelijk voor docenten van Zuyd. Regelmatig worden nieuwe data gepubliceerd. Meer informatie hierover op Zuydnet, zie ook de factsheet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.