Website digitale didactiek van de OU #corona update 3

20 maart 2020

Website digitale didactiek van de OU

Nu studenten en docenten thuis moeten werken en leren biedt de Open Universiteit via hun nieuwe website Digitale Didactiek richtlijnen, handreikingen, tips en aanwijzingen voor het ontwikkelen, inrichten en begeleiden van online onderwijs.

“Alle inzichten en ervaringen die we hebben opgedaan met het online onderwijs van de Open Universiteit worden hier samengebracht en toegankelijk gemaakt voor iedereen die nu te maken heeft met de omschakeling naar het online aanbieden van onderwijs. Deze website is een groeiwebsite, elke dag zal er nieuwe informatie bijkomen. We voegen zo spoedig mogelijk voorbeelden toe.”

Live online colleges

Tevens geven onderwijsexperts tijdens live online colleges een toelichting op diverse onderwerpen en kunnen docenten en andere geïnteresseerden vragen stellen. De opnames kunnen ook teruggekeken worden

Zie ook deze poster van Laurie Delnoij die zij heeft gemaakt op basis van de webinar van Renate de Groot.

Ondersteuning nodig?

  • Vraag professionals die je kunnen helpen drempels bij het ontwerpen van digitale leerarrangementen weg te nemen. Momenteel vind je via internet heel veel hulpbronnen. Ook binnen Zuyd staan collega’s klaar om te helpen. Vraag je collega om hulp, of de DLO-coach van je opleiding. Je kunt ook mailen naar onderwijsvraag@zuyd.nl | video@zuyd.nl

En onthoud: Goed online (blended) onderwijs ontwerpen kost tijd en ervaring. Wanneer we handelen in een noodsituatie moeten we elkaar niet te hoge verwachtingen opleggen; wees ook meelevend naar jezelf toe!

Zie ook de overzichtspagina met alle corona updates

 

Uitgelichte afbeelding van Vektor Kunst via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.