Functiebeperking en online leren #corona update 11

30 maart 2020

Functiebeperking en online leren

Online leren is voor iedereen een (nieuwe) uitdaging. Zeker als ineens al het onderwijs zich online afspeelt. Welke ondersteuning kun je bieden voor studenten voor wie lezen om welke reden dan ook, sowieso al een uitdaging is? In dit blog staat hoe dit in Teams, Word, OneNote en Outlook werkt.

Teams

In een kanaal waar je aan het praten bent over een onderwerp, is het mogelijk om elk bericht te vergroten en te laten voorlezen. Selecteer naast een bericht de … (puntjes) en klik op ‘insluitende lezer’ (zie afbeelding rechts).

Er opent een nieuw scherm, het lettertype is groter en er is de mogelijkheid om de tekst te laten voorlezen. De student klikt hiervoor op de groene knop onderaan (afbeelding hieronder). Leessnelheid, gebruik van let.ter.gre.pen en tekengrootte is aan te passen met het menu rechts bovenaan. Meer uitleg over alle mogelijkheden van dit menu staat op de ondersteuningspagina.

Word en OneNote

Ook in Word en OneNote is de ‘insluitende lezer’ beschikbaar. Klik in het menu op ‘beeld’ en hierna op ‘insluitende lezer. Meer uitleg voor Word en voor OneNote staat op deze pagina’s.

 

 

Outlook

 

In Outlook is de ‘insluitende lezer’ te vinden door in het menu bovenaan, te klikken op de … (puntjes). Kies dan ‘weergeven in insluitende lezer’. Meer uitleg staat hier.

 

 

 

 

Ondersteuning nodig?

  • Vraag professionals die je kunnen helpen drempels bij het ontwerpen van digitale leerarrangementen weg te nemen. Momenteel vind je via internet heel veel hulpbronnen. Ook binnen Zuyd staan collega’s klaar om te helpen. Vraag je collega om hulp, of de DLO-coach van je opleiding. Je kunt ook mailen naar onderwijsvraag@zuyd.nl | video@zuyd.nl

En onthoud: Goed online (blended) onderwijs ontwerpen kost tijd en ervaring. Wanneer we handelen in een noodsituatie moeten we elkaar niet te hoge verwachtingen opleggen; wees ook meelevend naar jezelf toe!

Zie ook de overzichtspagina met alle corona updates

 

Uitgelichte afbeelding van Vektor Kunst via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.