FindTime #slimwerken

17 oktober 2022

Je kent vast de app Datumprikker? Handig als je met collega’s of vrienden een gezamenlijke afspraak wilt maken. Wist je dat Outlook sinds 2015 ook zo’n functionaliteit heeft?

FindTime downloaden

FindTime is een invoegtoepassing van Outlook die je eerst moet installeren

  • In de desktopversie via Start -> Store Invoegtoepassingen.

  • In de onlineversie vind je bij het samenstellen van een mail via de 3 puntje ook de optie om invoegtoepassingen te downloaden.

Na downloaden Outlook opnieuw opstarten en je vind FindTime in de desktopversie in je startmenu en in de online versie via de 3 eerdergenoemde puntjes.

Hoe werkt FindTime?

Met FindTime kan je zowel met collega’s als met externen een afspraak inplannen. De ontvangers hoeven niets te installeren. In onderstaande video wordt duidelijk gedemonstreerd hoe dit werkt.

Het voordeel van FindTime bij intern gebruik boven Datumprikker is dat in FindTime wordt weergegeven welke dagen en tijden het meest geschikt zijn. De voorgestelde tijden worden na verzending van de mail in de agenda’s van alle genodigden voorlopig geblokkeerd. Nadat iedereen gestemd heeft, wordt de meest geschikte tijd geselecteerd en definitief in ieders agenda geplaatst. Alle andere voorlopige afspraken worden automatisch verwijderd.

Meer informatie over Findtime op de website van Microsoft.

 

Uitgelichte afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.