Blended onderwijs bij Verloskunde #mooivoorbeeld

20 juni 2022

In deze video licht Tamar van Haaren-ten Haaken, opleidingsmanager bij de Academie Verloskunde in Maastricht, toe, hoe zij vaardighedenonderwijs verzorgen. Aan de hand van Script Concordance Testing wordt de vaardigheid ‘klinisch redeneren’ ontwikkeld bij studenten, en dat doen zij op een blended manier.

Script Concordance Testing

In samenwerking met OpenEdu (leverancier Moodle van Zuyd) heeft  Academie voor Verloskunde de Moodle activiteit Script Concordance Test ontwikkeld. Met Script Concordance Test oefenen studenten hun vaardigheden op het gebied van klinisch redeneren door scenario’s te doorlopen waarbij ze stapsgewijs een hypothese vormen van wat er met de cliënt / patiënt aan de hand is. Deze Moodle activiteit kan ook door andere opleidingen gebruikt worden, Tips van Tamara:

  • ontwikkel casuïstiek samen met studenten
  • kijk wat er al binnen en buiten Zuyd beschikbaar is

Nieuwsgierig naar andere mooie praktijkvoorbeelden van Zuyd? Zie de video’s en interviews over blended onderwijs bij #mooievoorbeelden.

@Zuyd-collega: Wil je meer informatie over ontwerpen en ontwikkelen van blended onderwijs? We helpen je graag! Zie onze contactgegevens.

 

Uitgelichte afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.