BlueJeans

3 maart 2020

BlueJeans

Videoconferencing biedt de mogelijkheid om op afstand samen te werken. Een virtual classroom is een variant hierop. Bij Zuyd kan hiervoor BlueJeans of Teams worden gebruikt.

Aanvragen van een videoconference via BlueJeans kan via dit formulier [inloggen met Zuyd account].

Zie deze Zuyd-handleidingen:

In andere bijdrages op deze website wordt specifiek aandacht geschonken aan de do’s and don’ts van videoconferentie. Raadpleeg hiervoor:

Specifiek over het gebruik van BlueJeans

  • BlueJeans is te gebruiken met een maximum van 100 deelnemers, er zijn maximaal 9 deelnemers gelijktijdig in beeld.
  • Bij een groter aantal deelnemers is een moderator wenselijk. Deze kan de vragen via de chatfunctie verzamelen en voorleggen.
  • Het is ook mogelijk om een sessie op te nemen.
  • BlueJeans beschikt nog niet op een handraising (hand opsteken) functionaliteit. Voor grote groepen is het handig als iedereen de microfoon op ‘mute’ zet als je niet aan het woord bent. Je kunt spreken door de spatiebalk in te drukken. Dit is een alternatief voor handraising: zo gauw iemand de spatiebalk indrukt wordt de video groot en komt de spreker in beeld. Het is ook mogelijk om de docent altijd in beeld te blijven houden, gebruik dan ‘pinning’, zie onderstaande video.

 

Tips, trucs en meer

Meet the Zuyd Expert

Heb je vragen? Gebruik de reactieruimte onder dit blogitem. Iedereen kan natuurlijk op elke vraag reageren, maar je ontvangt zeker ook een reactie van de Zuyd Experts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.